Welkom bij het archief en de genealogie van Gemen

Deze genealogie en dit archief zijn op December 2, 2021 voor het laatst bijgewerkt. Hier vindt u de geboorte- doop- huwelijks- overlijdens- notariële aktes en nog veel meer, van alle nakomelingen en verwanten van het geslacht van Gemen, aangevuld met foto's en verhalen over uw voorouders, vanaf het jaar 1098!

Met een simpele, gratis registratie, krijgt u onbeperkte toegang tot alle informatie in het archief van Gemen. Meld u aan voor een gebruikers account en ontdek de wereld van uw voorouders.

  Ik ben Willem van Gemen, beheerder van dit archief.

Vragen of opmerkingen? Mail me; Willem Dirk van Gemen.

News
Documenten en foto's gezocht!
Thursday, December 2, 2021 8:03 AM

Dit archief bevat veel oude documenten over onze vroege voorouders, van 100 jaar en langer geleden, maar veel minder over onze Opa's en Oma's. Oude foto's, huwelijksaktes, vaccinatiebewijzen, verhalen...ze zijn allemaal welkom!

Heeft u nog een schoenendoos of een mapje met dit soort zaken? Neem dan contact met me op via willem@vangemen.nl. Ik kom met plezier naar u toe om het op te halen of te fotograferen, kennis te maken met (verre) familie en uw verhalen op te tekenen. Uiteraard kunt u het -in overleg- ook opsturen, de kosten zijn voor mij en, u krijgt het na het inscannen weer terug!

Uiteraard bent u ook bij ons in het Brabantse van harte welkom, we schenken een goede koffie! Laat de herinneringen aan uw ouders en grootouders niet verloren gaan.

Willem van Gemen

Onderzoek(sters)ers gezocht!
Thursday, November 18, 2021 10:49 AM

Deze website en dit archief zijn het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek. Aangezien er voor nog meer dan 40 jaar op de plank ligt, gaat dat ondergetekende (nu 66) nooit lukken om alles wat er over die van Ge(e)mens en hun aanverwanten te vertellen is, compleet te verwerken.

Dus, wie voelt zich geroepen om aan dit project mee te werken en eventueel het stokje over te nemen? Alles kan gewoon vanachter uw PC, of gaat u liever op documentenjacht in archieven? Ook vertalers Latijn/Nederduits zijn welkom, net als verhalenvertellers....

Comprimeren van bestanden
Thursday, November 18, 2021 10:17 AM

Het grootste deel van de beeldbestanden in het archief is vanaf nu gecomprimeerd, dat betekent dat (bijna) alle JPG bestanden -het formaat dat voor de meeste aktes en ander beeldmateriaal hier wordt gebruikt- met 30- tot 50% in grootte zijn verminderd, zonder kwaliteitsverlies!

En dat betekent dan weer dat de website sneller wordt en u eenvoudiger kunt downloaden. Dit geldt jammer genoeg nog niet voor de PDF's. Het PDF formaat wordt hier gebruikt om bijvoorbeeld een document met meerdere pagina's in op te slaan (tot wel 400 stuks, wat al gauw een bestand van meer dan 100 MB opleverd). Ik heb nog geen programma gevonden dat in staat is om een PDF flink te verkleinen zonder dat het document onleesbaar word, dus we zullen het ermee moeten doen.

Alle tips, op- en aanmerkingen blijven welkom

Titels van documenten
Wednesday, August 4, 2021 8:07 AM

Alle in dit archief en deze genealogie opgenomen documenten, zijn of worden voorzien van een titel, waaruit op te maken is, waar het document over gaat. In de lijst hiernaast -Wijzigingen- kunt u zien wat er dagelijks word ingevoerd en aangepast....Mogelijk staat er een vermelding over die oudtante waar u 5 jaar geleden voor het laatst naar gekeken heeft...